Newsfeed

Lunear: Respect the original spirit of the songs as well as giving them a new life!

Lunear - Gostraks

Lunear is a pop/progressive French band who already released 2 Albums: Many Miles Away (2018) and Curve.Axis.Symmetry. (2020). Before working on new songs, during lockdown they began working on a cover album. But not just anNormal cover album. An album who would be presented as if the songs where all written by the same band, for this precise moment, and linked together as if it was a concept album. The objective was to respect the original spirit of the songs as well as giving them a new life.

The choice of songs is eclectic and represent the large scope every member of the trio has when it comes to music. Also, for this album, all three members share vocals. This is a cover record but a Lunear release too.

2 years later that record sees the day. It will be available on June 1st worldwide in any streaming platforms and in a limited cd edition. The cover album cover Marillion, Genesis, and many more, but they done it with a different and original approach.

Track-list:

 Turn It On Again (Genesis)

Modern Love (David Bowie)

Warriors of the Wasteland (FGTH)

Inside (Stiltskin)

Sleeping Satellite (Tasmin Archer)

Perfume (Britney Spears)

Shake the Disease (Depeche Mode)

Venice Bitch (Lana Del Rey)

Renee (Talk Talk)

This is the 21st Century (Marillion)

In the 60’s, prog was established as a new genre. The idea was that pop should receive an upgrade with more advanced and complex music and with well thought out lyrics. When bands today appear that mix prog and pop, some people don’t like it. But why not if it sounds good. The band Lunears is from France and mixes prog with some pop injections. The line-up is Jean Philippe Benadjer :Guitars / Bass / Vocals, Sebastien Bournier :Drums / Vocals and Paul J. No :Keyboards / Lead Vocals. Cover of Toto`s Take My Hand,

.Some of Lunear music is sometimes straightforward like pop-rock meets progressive. But it’s still very progressive.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*