Newsfeed

San Quentin: Explode into choruses heard with the punchy vocals on the track and catchy hooks!

San Quentin - Crossed The Line

When we hear the name San Quentin probably  the name Johnny Cash pops up, but San Quentin is also a band name. The band released the new single Crossed The Line on 7th March, out on Golden Robot Records.

San Quentin is a 5-piece band from Southend-on-Sea, Essex, England, consisting of members, Liam Cass (rhythm guitarist & songwriter), Owen Eves (lead vocals), Dan Ridgwell (lead guitar), Nick Kepp (bass) and Luke Johns (drums).

 Starting out in October 2019 as a 4 piece, in May 2020 Dan Ridgwell joined the band and San Quentinwas formed. Recently signing to Golden Robot Records, their debut single for the label, Step Off, was released in November, 2021.

Crossed The Line displays the events of a troubled relationship going through the motions towards the end. It explains that no matter however they try to do right it will always end with the same outcome.

 The track includes upbeat guitars, bass and drums and also subtle areas which then explode into choruses heard with the punchy vocals on the track and catchy hooks. The track San Quentin,

«We bring indie rock music and high energy shows. Each song that is written and performed tells a different story, ready to share with the world». – San Quentin.

San Quentin are set to become important in the reinvigoration of the British rock scene.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*