Newsfeed

Aristocrats: Prog and Bonnie & Clyde!

Aristocrats - The Ballad Of Bonnie & Clyde!

Collaboration between musicians is rather common and now Primuz Chamber Orchestra and The Aristocrats ir ready to release music together. Bonnie & Clyde is rather famous and here are The Ballad Of Bonnie & Clyde!

Guitarist Guthrie Govan, bassist Bryan Beller and drummer Marco Minnemann is the there-piece band Aristocrats. Primuz Chamber Orchestra is Wojtek Lemański – string arrangements  and Łukasz Błaszczyk – orchestra director.

The Aristocrats, on their first-ever collaboration with an orchestra: «This project began when we randomly stumbled upon a YouTube video of Primuz Chamber Orchestra performing one of our songs, as reimagined by composer/arranger Wojtek Lemański. Their flawless execution of a highly challenging arrangement (which was startlingly inventive and yet remained entirely faithful to the spirit of the original composition!) inspired us to reach out and propose a collaboration».

«The process ultimately led to this album, which comprises nine trio performances taken from our previous studio albums, remixed by Forrester Savell and transformed by the orchestra’s rendition of Wojtek’s string arrangements. This approach enabled Wojtek to create orchestrations which treated many of the spontaneous, improvised elements from our original band in a room takes as if they had been part of the actual compositions… yielding some unique results!».

«We’re truly proud of the way this project turned out… and we’re profoundly grateful that serendipity somehow brought us all together for this collaboration. Enjoy!» —The Aristocrats

The album will be released June and reveals a lush and lavish musical reimagination and sonic reinvention of compositions from throughout the band’s storied catalog

Track Listing:

1. Culture Clash

2. Stupid 7

3. The Ballad Of Bonnie And Clyde

4. Dance Of The Aristocrats

5. Through The Flower

6. All Said And Done

7. Jack’s Back

8. Ohhhh Noooo

9. Last Orders

Links:
Facebook Aristocrats

Facebook Primuz Chamber Orchestra

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*