Newsfeed

Spirit Adrift: It is dynamic, emotional and unpredictable sonic.

Spirit Adrift – Hollow, Pantera cover

Spirit Adrift releases cover of Hollow,

Nate Garrett (guitar and vocals) about their cover of Pantera’s Hollow,

February 25th, 2022 marks the 30 year anniversary of Pantera’s Vulgar Display Of Power, one of heavy music’s most influential albums. To pay tribute to this landmark Spri Adrift,hailing from Austin, TX, have covered Hollow.

Nate Garrett says, «Vulgar Display Of Power was a massive influence on my understanding of powerful songwriting, memorable arrangements, riffing, drumming, singing, and heavy metal in general. I studied the entire album from an early age, and the standout track to me has always been Hollow. It is dynamic, emotional, unpredictable, and perfectly suited for the style of Spirit Adrift. The track Sorcerer`s Fate,

«Covering such a great song by such a legendary band is not something I took lightly. I channeled every ounce of obsession and attention to detail into our version, making sure that we honored the original song while introducing some of our trademark elements to make it our own. Pantera are one of those bands that taught me how to play music, and I hope Spirit Adrfit`s  version of Hollow’does justice to their legacy».

Keep your eyes peeled for more new songs by Spirit Adrift who will embark on heavy touring come April. After a warm-up show in Austin, TX they will head out to Europe to support heavyweights YOB and play Desertfest London and Berlin.

Spirit Adrift touring line-up:

Nate Garrett – guitar & vocals

Leanne Martz – guitar

Sonny DeCarlo – bass

Michael Arellano – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*