Newsfeed

Moonwagon: Colorful history!

Facebook Moonwagon - The Efficient Use Of Space

The Efficient Use Of Space is an album title and the band is Moonwagon from Finland and Banzai Boogie  is a highly professional promotional video from the forthcoming album The Effiecient Use Of Space, which was released on Feb 25th 2022 By Running Moose Productions/Presence Records.

Tracklist:

1. Banzai Boogie (5:41)

2. Far Apart (8:44)

3. Waiting for Tomorrow (8:01)

4. Left Dangling (4:58)

5. Neverending Sky (5:31)

6. Strange Encounters (1:52)

7. Nights of Neon (5:13)

8. Northern Secrets (5:30)

9. Smoke & Mirrors (10:40)

10. Orbits (5:48)

Total time 62:05

Line-up:

Joni Tiala – guitars, synthesizer, piano, theremin, lead vocals

Janne Ylikorpi – bass, bass pedals, synthesizer

Jani Korpi – drums, percussion, electronic drum pad, voice

Moonwagon was founded in Kokkola, Finland in 2008. Moonwagon are a progressive rock trio from the westcoast of Finland. The band was founded in 2008 where every member had a colorful history playing in different kind of bands and musical projects before that.

During recent years they were busy playing live as well as composing and recording music for their debut album, which is also mixed and produced by themselves. On Night Dust they point to the good old 1970s, offer music with variety, comprising melody and heaviness, basically provided with strong psych/space hints though in the vein of Hidria Spacefolk and Hypnos 69.

In 2011 Moonwagon signed a distribution deal with Finnish label Running Moose Productions/Presence Records. The Efficent Use Of Space is their fourth album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*