Newsfeed

Somali Yacht Club:  A new age of atmospheric stoner has arrived.

Somali Yacht Club - The Space

Yachts are fascinating boats, and the band Somali Yacht Club is definitely a fascinating band. Their new album is entitled The Space and the band is a psychedelic/stoner/shoegaze trio from Lviv, Ukraine. The very good track Pulsar,

Named after the real-life pirates who attack vessels off the Somalian coast and the peaceful leisure of those with time to kill and money to  musically embodies the boundless, wide-open, quiet/loud spaces that atmospheric post-rock and metal occupy. The band’s third full-length The Space finds the trio in full expanse of their sonic elements, delivering six cuts of atmospheric post-rock/metal with dashes of melancholy and introspection. A new age of stoner has arrived. The track Silver,

Silver is named after the real-life pirates who attack vessels off the Somalian coast and the peaceful leisure of those with time to kill and money to burn, Somali Yacht Club  musically embodies the boundless, wide-open, quiet/loud spaces that atmospheric post-rock and metal occupy. The band’s third full-length ‘The Space’ finds the trio in full expanse of their sonic elements, delivering six cuts of atmospheric post-rock/metal with dashes of melancholy and introspection. A new age of stoner has arrived.

All the songs on The Space are very well written but with such music it is always hard to focus on individual songs. The album must be heard as a whole but the highlight is the song Momentum. 12,5 minutes and a splendid and epic song encompassing elements from the other songs.A great end of the album and showcasing a very talented band.https://www.youtube.com/watch?v=V8wlB_ekjes

The band mixes elements of stoner rock, psychedelic rock, shoegazing and post-metal in their music. Formed in 2010, as a jam band, but evolved to a main band for it’s members. In August 2011 self-released their first four-song EP Sandsong”. In late 2014 are releasing first LP The Sun on Bilocation Records and Robustfellow.

Line-up:

Ihor Pryshliak – guitar, vocals, keyboards

Artur Savluk – bass

Lesyk Mahula – drums

Track Listing:

Silver

Pulsar

Obscurum

Echo of Direction

Gold

Momentum

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*