Newsfeed

X.I.L: Masters of bruisin’ breakneck rock n’ roll.

X.I.L – Rip & Tear

X.I.L is a speed metal/thrash n’ roll trio from the savage underground of south-central Texas (San Antonio)!

Says, «We aim to play the loudest, rowdiest rock n roll steel at breakneck speed inspired by the likes of Venom, Broken Bones & Tank: Laced with riffs with a healthy respect for the gods of Black Sabbath & Judas Priest, Masters of bruisin’ breakneck rock n’ roll hailing from the savage wastelands of Texas!».

Blasting out of the savage underground of south-central Texas, the trio unshackle a dynamic sound born out of speed and thrash, with a riotous rock ‘n’ roll edge. Attacking with a powerful brutality, X.I.L’s new album speeds through the light barrier with intense energy that refuses to let up. Speedemons races at redneck speed following the dark entities in their mission to pillage and plunder the human species. Breakneck begins with a slower tempo building up to a dramatic transition into hard-hitting percussion and kick-ass guitar riffs.

Creating a wall of sound with the instrumentation, X.I.L’s vocals soar above the utter heavy chaos, bringing their own raw, aggressive impact into the mix. Concluding Rip & Tear with Equinox combines the pillars of their sound to an ultimate climax. It’s energetic and filled up on guitar riffs producing a blazing effect.

The future of the Earth may be looking rather bleak as the demonic warrior forces take control, but death by thrash and speed seems like a pretty good way to go. Dive head-first into this epic metal fantasy.

X.I.L is:

Jordan L. Hoffart: Sync-keeper of ravenous MotörBeats / keys

Austin James: Four stringed black thunder / lead vocal destruction

Big Joe Aguilar: Hellish blues disturbance / secondary overkill throat

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*