Newsfeed

Brutta:  With catchy, original and tuneful music.

Brutta – Brutta

Brutta is a Brazil / UK blackened death metal band and their debut self-titled album due out June 17th. Brutta is a solid, heavy-hitting band straight out of São Paulo, Brazil, and the UK. Although they are relatively new, the trio of Adriano Ribeiro (Athemon) (guitars, vocals), Tom MacLean (Athemon, ex-Haken) (bass), and Gledson Gonçalves (drums) have many years of experience working together under their belts and leave nothing to be desired in both their recorded material and live performance.

«The album is a definitive punch in your face… or maybe we could say a hammer in your forehead! A mixture of open evil chords with blast beats finding a defined yet tormenting growling vocal. The song themes are very precise and the lyrics bring a subjective aspect of humans’ mental conflicts from a darker angle. It’s right there, aggression, darkness, heaviness, a critical sound mass with a huge personality, not to mention its fine production».

Throughout the album, fans will be greeted by an onslaught of blackened death metal spanning eight tracks, which is at times tense, occasionally experimental, but always heavy. The lyrics on the record come from human behaviour interests, especially its darker angles. Themes such as emptiness, hatred, and anxiety as well as religion and how it affects individuals.

According to Brutta, they believe fans will dig the sound, as it’s very original and consistent, but in a catchy and tuneful way. The dark atmospheres will drive the minds of listeners to obscure places. They are recommended listening for fans of Mayhem, Bloodbath, and Dark Funeral.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*