Newsfeed

Scardust: With shocking ending and simply family!

Scardust - Concrete Cages

Scardust team up with Patty Gurdy And The Hellcore choir new video, and as a bonus the video have a shock ending! Scardust is a very good prog band from Israel. The track Concrete Cages,

Says, «Extra special thanks to our Patreon supporters:

Lisa Korrigane, Oxana, Heimen Stoffels, Tadeusz Raven, Yotam Braunstein, Stephan Degel, Volodymyr Polosukhin, Michael Didi, Andrei Octavian Dan, David Cooper, Melli Möp, Ben Baskin, Eldar, Daniele Purrone, Rinaldo Chiti, Antonello Mulas, Heiko Maaß, Roger Busquets Duran.

You are the best!».

Music and Lyrics: Noa Gruman, Orr Didi

Lead vocals and Hurdy Gurdy: Patty Gurdy

Lead vocals: Noa Gruman

Drums: Yoav Weinberg

Guitars: Yadin Moyal

Bass: Orr Didi

Keyboards: Aaron Friedland

Choir: Hellscore

Video Credits:

Hellscore choir singers:

Atar Abramson, Bennie Bachner, Danny Semiat, Daria Singer, Dima Fridrich, Enav Kedar, Evgeni Galperin, Goni Davidson, Guy Pery, Hilla Bernstein, Itamar Menuhin-Gruman, Kfir Ben Aroia, Maayan Gad, Michal Friedman, Mikey (Bar) Nadel, Noya Shamir, Ofer Kedar, Ofir Arnon, Sapir Bura, Shani Gruman, Victoria Smolensky, Yarden Gruman

Strings Quartet:

Violins: Rinat Gruman-Menuhin, Elad Bogomolny | Viola: Hadar Levy | Cello: Tamar Deutsch Gomberoff

Concrete Cages features hurdy gurdy player Patty Gurdy as well as a string quartet and the Hellcore metal choir, and sees the band add touches of folk to their repertoire.

«Working with Scardust is like working with a group of wizards»

enthuses Gurdy. «The whole band consists of extremely skilled musicians and their creative energy is absolutely inspiring».

«The song, taken from the band’s 2020 album Strangers, deals with leaving a simpler life in order to live in the big city, where everyone who’s anyone is and where everything ‘happens’. But in line with the album’s overall theme, there is contradiction in the song, and a sting in the tail».

«Filming Concrete Cages was unbelievable», says Scardust singer Noa Gruman. «Had you asked me 2 years ago, I probably would have said it will never happen, because at the time, it looked like the cancellation was final. But none of the people involved gave up on it».

«As soon as it was possible for Patty to finally make the trip to Tel Aviv, she hopped on a plane in a heartbeat. Patty is not only an amazing artist, but also an incredible human being. She has always believed in our music and never gave up on us».

«Hellcore is simply a family. They are always there for me, whether in the scorching sun or on a freezing night like the one we had on that glamorous skyscraper rooftop».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*