Newsfeed

Cró!: Fruit and eclectic prog.

Cró! - Buah!

Fruit is something I usually eat with great pleasure each day and good fruit is tasty. Fruit in Spanish is as far as I can understand fruta and Buah. Buah! is the new and fifth album from the Spanish eclectic prog band Cró!, and the music is both tasty and I listen to the music with great pleasure from this Vigo band.

To be specific about the musical style of Cró  is difficult but the band’s 2009 self-titled debut album immediately set out a prog manifesto of psychedelic post-rock nuanced with jazz and alt-rock. Worth pointing out is the important role that visuals play in the group’s live performances; video designer Borja Bernárdez is accorded equal status to the other band members and he is always credited on their albums.

Musical and visual improvisation go hand in hand during their concerts, and their interest in free variation was manifested in the sophomore release Dime Que Quedó Grabado! Which comprised a collection of improvisatory live and studio recordings from the years 2007-2011.

Tracklist:

1. Buah!

2. Coia

3. San Simón

4. Antonio

5. Diola Gigante

6. Equidistante

7. Lille

Line-up:

Rubén Abad: guitars

Xavier Núñez: keys

Cibrán Rey: drums

David Santos: bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*