Newsfeed

Anubis: I need to relist to this awesome album!

Anubis – 230503 Reissue

The track The Bond Of Mutual Distrust from Australian cinematic progressive rock band Anubis and from the debut record 230305 which now is rereleased,

Anubis: 230305

CD1 – 230503 (2020 Mix)

1. The Deepest Wound

2. Leaving Here Tonight

3. Breaking Water

4. Waterfall

5. Anonymity

6. The Bond of Mutual Distrust

7. The Doctor

8. Flying/Falling

9. The Collapse

10. Disinfected and Abused

 CD2

1. The Life not Taken (2020 recording)

i. Old Pain, New Wounds

ii. The Deepest Wound

iii. Circular Roads with Straight Lines

iv. Leaving Here Tonight

v. Worlds Apart

vi. Breaking Water

2. Waterfall (Live in Camden, 2012)

3. Anonymity (Live in Sydney, 2010)

4. The Bond of Mutual Distrust (Live in Camden, 2012)

5. The Collapse (Live in Camden, 2012)

6. Disinfected and Abused (Live in Nieuwerkerk, 2018)

7. Technicolour Afterlife (2020 studio recording)

Robert, Dave, Dean, Dougie and Steve tell the story of Anubis’ first album, how the band came to be, the recording of the album and the reason why, over 10 years later, they decided to remix and remaster it at Bandcamp,

anubismusic.bandcamp.com

Featuring 2CDs, a book pack full of period artwork by cover designer Matt Buttsworth, photographs, lyrics and sleeve notes by the group.

Disc 1 is the full 230503 album remixed and remastered with new drum tracks recorded by Steven Eaton during lockdown in 2020.

Disc 2 features the missin’ epic opening track – The Life Not Taken that was split up on the original album, re-recorded by the current line up of the band, as well as the original epilogue Technicolour Afterlife which was originally shelved before appearing in a different arrangement on the Different Stories CD in 2018. Also live recordings from 2010 – 2018 feature both the current and the 230503 era line ups of Anubis.

Bandcamp users can get two digital bonus versions of 230503 – the original 2008 mix of the album, remastered in 2019 for the 10th anniversary of the album – which was never released; and a full official bootleg of the last live performance of the album in May 2010 by the original lineup of the group, performed at Sydney’s legendary Annandale Hotel.

EthanK_Musician says, «This is such a great story in order to create this amazing masterpiece! You guys have really put together all your musical talent into creating this! For everyone thinking of purchasing the album, it’s totally worth it. Keep up the great work Anubis and i can’t wait to see more of your amazing projects. Alright… I need to relisted to this awesome album!».

Australian prog rockers Anubis have released a newly remixed and extended version of their 2009 debut album 230503, which finally adds the 23-minute long The Life Not Taken, which was left off the original recording.

230503 was recorded before Anubis had become the band they are today, much of the recording done by the founding members and songwriters Robert James Moulding and David Eaton and the band have always felt the sound of the record could be drastically improved upon.

«During our first lockdown period, Steve re-recorded all his drums for the album – as the original drum tracks were much of the source of the issue, as well as recording the two ‘lost’ pieces from the original record and the rest of the music recorded was cleaned up with nearly 15 years of advances in digital audio technology – the result is 230503 as we wish you could have heard it originally,», explains keyboard player David Eaton.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*