Newsfeed

Secret Chord: Time to celebrate.

Secret Chord – Never Again

Portuguese symphonic metal unit Secret Chord with the track Never Again from the album Aurora and that album was released a year before Never Again, so it time to celebrate

Heavy riffs, striking melodies and epic environments are some of the main ingredients of Aurora, an album that intends to bring a ray of hope in times of great uncertainty and instability. The combination of aggressiveness and melancholy is one of the strengths of this new work, which reveals a sound never experienced before by the Portuguese collective.

The concept of Aurora was built around several themes directly related to the psychological dimension of the human being and the melodic progressions present in each track also accompany this reflection, as Secret Chord singer Raquel Subtil explains: «The explored idea focuses on three fundamental elements – the human being, our inner light and the darkness that we try at all costs to escape. Aurora represents the strength, perseverance and energy that we all have within us, despite being often faded and lacking in vigor, but which always ends up being reborn with each new day».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*