Newsfeed

Transport Aerian: Deal with the tragedy of personal life lost in the global dehumanization

Transport Aerian - Latgatian Gothic,

I have for many years followed the band Transport Aerian, and had many fantastic listening experiences. When  this great band comes with new music I am extremely happy. Transport Aerian with the track Latgatian Gothic,

FD Films: Camera, Montage, and Post-Production. https://fdfilms.uk/

Laika Production: Script Writer, On-Set Director. Marianna Urvanceva: Acting, Make Up.

Nikolay Kevish: Logistics Manager, Production Assistant. Arin Lighter: Production Assistant.

Music and lyrics by Hamlet.

Transport Aerian is:

Stefan Boeykens guitars

Umut Eldem keyboards

Paul De Smet drums and violins

Hamlet vocals, bass guitar, programming http://transportaerian.net

Hamlet’s statement: «Latgalian Gothic is one of the central pieces of Skywound – both thematically and lyrically. For a concept album whose themes deal with the tragedy of personal life lost in the global dehumanization, in a world rushing towards the brink of catastrophe, the perspective of intimate, inner feelings is vital».

«This song is based on the short poem, which Hamlet wrote in the hotel, spending night in a small, half-deserted town in Latgalia, a region of Latvia, which is known by its echoes of Soviet architecture (referred to sarcastically as Latgalian Gothic – hence the song’s title), and haunted with the atmosphere of slowed down, encircled within itself time of the epoch long passed by – a real life metaphor of calmness before the storm, and a linking missing piece to fill in between the two otherwise strongly tabooed topics of contemporary independent music: politics and religion, which are the red-line themes of Skywound».

«The music video portraits a short story, as per vision of the filming crew and the actress – expanding the lyrical horizons and themes of the original song, and filmed in Latvia – the country that inspired – if that would be an appropriate wording – the lyrics for this song.We hope you will immerse into watching it as much as we immersed into making it! » – HamletL

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*