Newsfeed

Mnrva: With a melting pot of sludge drawing upon the guitar grind of Melvins!

Mnrva - Hollow

Mnrva venture further into the descending darkness with their debut full-length, Hollow which will be released on May 20th via Black Doomba Records. Conjuring gloomy atmospheres with funereal doom and fuzz tones, the heavy trio are unafraid to unveil what’s lurking in the shadows.

Forming in 2018, Mnrva made their debut with the EP Black Sky giving fans a tantalizing taste of their unconventional sludge fueled doom sound. Hollow builds further on their exploration of heavy music with groove-laden riffs, mid-slow tempo tracks and vocals which range between soaring melodies and those of guttural demons. Not the One introduces the new album with ludicrously overdriven instruments, impactful percussion and vocals that appear to be reaching out of the abyss. The title track falls further into the gloom evoking an intense dark mood. Melodic motifs and riffs punctuate the black with an experimental twist, adding something extra to the sound without breaking the nightmarish illusion. The Way concludes the album with the wrath of the void, fusing the sinister and somber. The track Befall,

Hollow is a melting pot of sludge drawing upon the guitar grind of Melvins, the vocal interplay of Mastodon, and the post-doom heaviness of Wisconsin’s Bereft. Embracing their influences while cultivating their own distinctive edge, Mnrva manipulate these dynamic musical elements to manifest an enticing atmosphere.

Line-up:

Byron Hawk – guitar, vocals

Kevin Jennings – bass, vocals

Gina Ercolini – drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*