Newsfeed

Astral Magic: Kill the extra time and get seriously into home-recording.

Astral Magic - Lords Of Space

Lord Of Space is the new album from the Finnish psychologic space prog band Astral Magic. The band offers music full of energy and power and a exciting sonic adventure and lots of spacey and very nice effects.

Dark Sun and the Rising Telepaths was a Finnish psychedelic space rock band formed in 1991. The band went on hiatus in 2007 but some releases have turned up afterwards. Then suddenly Dark Sun bass player Santtu Laakso (also known as Dj Astro!) started a new solo project called Astral Magic! During the covid-19 lockdown the idea came from the stars to do something creative to kill the extra time and get seriously into home-recording.

Santtu plays everything by himself but some guests have been called in to help on guitar etc. Musical styles vary from electronic/ambient/experimental to heavy space rock, kraut, psych rock, prog and even pop.

Tracklist:

1. Lords Of Space (4:42)

2. Chakra Vimana (5:32)

3. Head Encounter (5:47)

4. The Fall Of Atlantis (6:23)

5. Set On Flames (5:24)

6. Android Rebellion (3:39)

7. Run Or Hide (5:26)

8. Cosmic Games (5:09)

9. Child Of The Wild (CD Bonus Track) (4:49)

10. The Undead (CD Bonus Track) (3:40)

Total Time 50:31

Line-up:

Santtu Laakso (Dark Sun): synthesizers, sequencers, electric guitar, bass, vocals

Jay Tausig: drums, violin, saxophone, lead guitar (1), E-bow guitar and the end chant (8)

Vince Cory: electric guitar (2)

Kimi Kärki: electric guitar (4)

Mikael C. Haavisto: electric guitar (9, 10)

Perttu Lindberg: drums (1)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*