Newsfeed

Far From Your Sun: Will take you from the banks of the Nile in Ancient Egypt!

The Origin Of Suffering, the new Far From Your Sun album, will take you from the banks of the Nile in Ancient Egypt to the heart of the 19th century and the poems of Emily Dickinson and Oscar Wilde, from the coming of Jesus on earth to the signs of the end of the world.

Prepare yourself for a historical, spiritual, emotional and artistic journey, and FFO, Tool, Disturb, Breaking Benjamin, Muse, Iron Maiden. Prepare yourself for a historical, spiritual, emotional and artistic journey. Art can be universal and transcend cultures, points of view, traits and many other things. It can connect us with one another and it can make the world a lot better and a lot more meaningful for a lot of people out there. That is the core basis of Far From Your Sun (FFYS) and what we have to offer.

This musical project came to be as a way the FFYS musicians could express themselves through music and at the same time make recordings that could mean something to the listeners. This is not an ego trip or something we do for personal glory, which is why the Far From Your Sun band is anonymous and studio-based.

The expression Far From Your Sun is a reference to how human beings can live fulfilled and happy in the shadow of the artificial lights, far from the fads, far from a flattering, but often elusive, misleading sun. This is something we have always wanted to express through Rock music, combined with the beauty and oftentimes tragic feel of poetry, thus making for a very compelling and unique experience.

Recorded, mixed and mastered by Frédéric Gervais at Henosis studio – France. Drums recorded by Sylvain Masure at Le Chalet Studios – France

Tracklist:

01/ A Crown Without Thorns

02/ Water for Osiris

03/ The Hand And The Voice

04/ La Fuite de la Lune

05/ Enough

06/ I felt a Funeral, in my Brain

07/ Behind the Wall

08/ Where Planets Die

09/ Tempus Edax, Homo Edacior

The track The 8old Path,

Line-up:

Anonymous and studio-based band

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*