Newsfeed

La Société Des Timides A La Parade Des Oiseaux: With a truly an exciting and lush sonic palette.

La Société Des Timides A La Parade Des Oiseaux – Romanciel

Rennes’ origins go back to Roman times and the Latin name of the city was Condate. About two thousand years later, the band La Société Des Timides A La Parade Des Oiseaux emerges in the city.

La Société Des Timides A La Parade Des Oiseaux  have released the album Romanciel rhe eight album. . This French band plays avant prog and is probably for the most adventurous of us who like music that is experimental and unfamiliar. Amon more common instuments this fine band use tubaga, violin, voice, cymbalsax, clarinet, voice, oriental flute, bugle (pocket trumpet).  Truly an exciting and lush sonic palette.

Romanciel consist of only four track and two of them are very epic and can be heard at Bandcamp. The Shy People At The Bird Parade is the band name translated. La Société Timides A La Parade Des Oiseaux was founded in 1984 by J (guitar), Jim B (guitar) and Pascal Godjikian (vocals). In 1985 Patrice Babin (drums, percussion) replaced the former bassist which agreed to record two tracks on the coming release La STP. The band was formed on the ashes of the band Sarajevo, which played an impossible compromise between Pere Ubu, Wire and such bands.

https://lastpo.bandcamp.com/album/romanciel

Tracklist:

1. Roman (19:45)

2. Dictionnaire (1:48)

3. La Diminuée (6:58)

4. Rien Qu’un Ciel (23:43)

Total Time 52:14

Line-up:

JimB : guitar, voice, tubaga

Patrice Babin : drums, percussions, voice

Sébastien Desloges : bass, violin, voice, cymbal

Christophe Gautheur : synth, e.piano, sax, clarinet, voice, tubaga

Pascal Godjikian : lead vocals, lyrics

   With

Lomai : oriental flute, bugle (pocket trumpet)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*