Newsfeed

Dozer: With first studio album in 13 years:

Dozer - PostWax Vol.II

Stoner rock legends Dozer to release first studio album in 13 years, as part of PostWax series on Blues Funeral Recordings.

Swedish stoner rock legends Dozer recently entered the studio to record their first full-length album since 2008’s Beyond Colossal. It will be released by Blues Funeral Recordings as part of their upcoming PostWax Vol.II vinyl series.

Dozer. A band whose name stands alongside the greatest pillars of the European desert rock movement, going back to its earliest genesis. A band whose music evolved, branched and grew over the course of five seminal albums and a wealth of memorable singles and EPs. Their era of peak activity saw them always crafting their sound as they matured and developed, endlessly sharpening their chops with shows and tours alongside Mastodon, Rollins Band, Hellacopters, Spiritual Beggars, Clutch, Nebula, Entombed and more.

Dozer has been playing festivals and reissuing a handful of their classic releases for nearly a decade, but the world has been without a proper new album for some time. Now, Dozer is well underway on a new studio album, which will be presented by Blues Funeral Recordings as part of its exclusive PostWax Vol. II series, as well as in a worldwide format to follow. It’s a homecoming, as Blues Funeral’s founder originally released Dozer on his first label, MeteorCity, on both the Welcome To MeteorCity  compilation and the Unida/Dozer double EP. Time passes, creativity re-ignites, and friends circle back.

Track-list:

1. The Flood 03:50

2. Exoskeleton (part II) 06:34

3. Empire’s End 03:54

4. The Ventriloquist 04:55

5. Grand Inquisitor 04:12

6. Message Through The Horses 03:01

7. The Throne 03:24

8. Fire For Crows 03:57

9. Two Coins For Eyes 06:50

10. Bound For Greatness 03:28

Says singer/guitarist Fredrik Nordin about Dozer’s return to the studio: “Cancelled gigs. Isolation. Many full moons have passed since we were last creating music together. We came to the conclusion that we should make something positive of all this… so we started to create. The ball was in motion. Made a post on Instagram which caught the attention of our old friend Jadd. He asked if we were writing an album? Yes, we said. PostWax and Record deal? Hell yes, we said. The ball was rolling. 2022 will be one hell of a year. How it will sound? No one knows. All we can tell you is that it will be something to look forward to, because it’s gonna be one hell of a trip.”

Dozer is:

Tommi Holappa – Guitar

Fredrik Nordin – Guitar/Vox

Johan Rockner – Bass

Olle Mårthans – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*