Newsfeed

The Tronosonic Experience: With a blend of jazz, jazz-fusion and progressive rock!

The Tronosonic Experience - The Shadow pt.2

The Tronosonic Experience is a Norwegian band whose music is a blend of contempory jazz, jazz-fusion and progressive rock.  The bands’ progressive elements increase with each release. The band offers. A powerful outing of jazz and progressive rock sounds as an exciting combination for me.The album The Shadow pt.2 is the Norwegian quartet’s third album and consist of six track with very varied length.

The music on The Shadow Vol pt. 2 is influenced by both the more experimental hard rock artists of the seventies as King Crimson and music from the jazz realm, but also   influence by more modern progressive rock and heavy rock represented by bands like Clutch and Mars Volta. The band have utterly matured and taken a naturally step forward and dive deep into jazz. There are a fair amount of collective improvisation and nice soloing. The album is very dynamic with calmer moment and heavy parts, and a very successful ability to experiments is quite fascinating and intriguing.

Tracklist:

1. Undertow (Slight Return) (0:23)

2. The Shadow Of The New Praetorian (12:35)

3. Supernova (3:45)

4. Beehive (8:31)

5. Chiaroscuro (5:50)

6. Dunes (2:59)

Total Time 34:03

Line-up:

Ole Jørgen Bardal – saxophones

Øyvind Nypan – guitars and electronics

Jan Inge Nilsen – drums

Per Harald Ottesen – bass guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*