Newsfeed

Lion Soul: With a huge step forward!

Lion Soul - A Pledge To Darkness

Opinions are divided on whether humans have souls, but most people may think that lions do not have souls. Souls have definitely the band Lion Soul as they play very good and exciting music.

Lion Soul and their new album A Pledge To Darkness was out April 29th via Rockshot Records. Recommended for fans of speedy heavy metal, power metal, hard rock, and 80’s soundtracks. The track Wailing In Red,

A Pledge To Darkness follows the band’s album Welcome Storm (2017) (Limb Music), their self-released Omega (2013) and EP The Throne (2015). Since the band’s formation in 2012, they have shared the stage and toured with artists such as Domine, Iron Savior, GammaRay, Kissin’ Dynamite, Geoff Tate, Tygers Of Pan Tang in Italy and across Europe along with festival appearances on Metal For Emergency (IT), Biker Fest (IT), and Loud and Proud Festival (IT).

The new album A Pledge To Darkness is a huge step forward in LionSoul‘s career as it is more heterogeneous, in some ways darker than the previous ones. Featuring 11 roaring cosmic tracks, it brings with it nuances ranging from thrash to melodic death metal, including some death metal vocals in order to give more emphasis to certain passages. The album is a composition of different stylistic approaches that converge into the power/heavy roots that still remain at the basis of their sound.

 The songs range from a classic power metal opener with spatial atmospheres up to a futuristic western ballad, from speed metal tracks – that wink at thrash and melodic death metal – to 80’s synth-wave tunes, from mid-tempo hymns in Teutonic/industrial style to the almost omnipresent Cyberpunk themes. “A Pledge to Darkness” remains in all respects a power metal album, but with some dosed contaminations. Overall, its goal is to take you on a hyperspace voyage from Tatooine to 2049 Los Angeles, while passing through Tranctor. The band explains further:

«Imagine your planet at the end of its life and you have the burden to preserve the knowledge so you take a spaceship for a trip to L A in 2049 meanwhile you pass through a portal between 1953 to 1986 and also you change your skin to save the human race from a virus».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6823 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*