Newsfeed

The Light In The Ocean: Atmospheric and experimental.

The Light In The Ocean - Deep Reef Dream

Deep Reef Dream is an album by The Light In The Ocean that have a modern production but some 70s prog flirt. The Light In The Ocean brings its special blend of atmospheric, moody and thoughtful melodies for those in search of solace. In addition 3-part vocal harmonies and very good and clever and skilled song writing and diverse horns. The album is the band`s third release. The music on the album is a mix of styles that is eclectic, but with influence from bands like Spock`s Beard and Echolyn and hints of occasional metal outbursts and atmospheric passages.

Picking up where Tom’s Hank left off, The Light In The Ocean brings its special blend of atmospheric, moody and thoughtful melodies for those in search of solace. The group is outfitted with founding members Jared Emery (Guitar/Vox/Synth) and Jacob Ewert (Drums/Vox/Synth) with Chris Lyons (Bass/Trumpet/Vox/Synth) rounding out the jazz inspired trio. 

Deep Reef Dream is the atmospheric and experimental third release from The Light in the Ocean. With the addition of Stephen Decker & Chris Lyons, the group adds a plethora of new instruments and textures to their sonic range. Written and recorded durng the early stages of COVID, DRD brings in horns, 3-part vocal harmonies, electronic elements, and 100% more violin than previous releases. With modern production, DRD hints at progressive 70’s rock while pushing the envelope on musical textures with highly memorable melodies. Look for them live in 2022 as well as a physical release.

Tracklist:

1. Things Inside (5:32)

2. Parthenon (3:26)

3. Tijuana Sunset (3:56)

4. Smee (2:10)

5. Psyclops (5:01)

6. Underwater Cigarettes (0:54)

7. Deep Reef Dream (5:53)

8. Mr. Pippy (1:54)

9. Big Beef (8:32)

Total Time 37:18

Credits:

Recorded by TLITO

Mixed, Produced & Engineering – Chris Johnson

Mastering – Bruce Templeton

Graphic Art – Jon Sollie

Cover Painting – Bill Rugg

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*