Newsfeed

Oratory: A collection of hymns outlining the darker parts of our psyche.

Oratory – Inner Pyre

Oratory album Inner Pyre is a self-release 16 May 2022. Official video Capitulation Genuflect, directed, filmed and edited by: Matt Power at Rough Cut Video Productions .

Brisbane -Australian death dealers Oratory will release debut EP Inner Pyre on May 16. The EP features the band’s toxic audio cocktail of death metal, sludge, and hardcore, one that results in the battering of senses and laceration of the soul! You’ve been warned.

Inner Pyre from Australia’s Oratory is a collection of hymns outlining the darker parts of our psyche. The mounting bleakness for all the grief life throws you. On this EP, the band took inspiration from Celtic Frost, Dismember, Trouble, Autopsy, Sepultura, Motorhead and Japanese hardcore bands like Death Side and Forward. The EP was recorded and mixed over seven months at Eternity Ward studios. Oratory uses ProCo RAT pedals exclusively. The track It Takes A Toll,

FFO: Celtic Frost, Chaos AD era Sepultura, Entombed, Trouble, Autopsy, Motorhead, Tragedy

Line-up:

Nathan Chow – Vocals & Lead Guitar

Paul Barnes – Guitar & Backup Vocals

Brett James – Drums

Ben Thomson – Bass & Backup Vocals

Credits:

All music and lyrics written/arranged by Oratory

Produced by Oratory and Ben Thomson

Engineering and Mixing: Ben Thomson at Eternity Ward Studios, May, 2021 – November, 2021.

Mastering: Jack Control at Enormous Door Mastering

EP Artwork: Murdoch Stafford

Band Photo: Matt Power

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*