Newsfeed

Decasia: Feel the sun-drenched haze of Sunrise now!

Decasia – Sunrise

Says, «Sunrise is the latest single from our first album An Endless Feast For Hyenas out on Heavy Psych Sounds Records!».

Decasia  is:

Maxime Richard on Guitar/Vocals

Fabien Proust on Bass/Synth

Geoffrey Riberry on Drums

Paris-based heavy psych trio Decasia present the third single taken from their forthcoming debut album An Endless Feast For Hyenas, was released April 5th on Heavy Psych Sounds. Feel the sun-drenched haze of Sunrise now!

 Debut album An Endless Feast For Hyenas sees Decasia upgrading their game with a refined production, a warm and massive sound, while still keeping their jam-friendly facet prominent. Previously tested and approved on stage, this is ten hard-hitters filled with endless flamboyant solos, cleverly interweaving their modern power psych with effusive sub pop-infused rock influences. The track Skeleton Void,

Taking the path of improvisations to write songs, “An Endless Feast For Hyenas” was recorded in the middle of the countryside, in the volcanic region of Auvergne. The house was transformed into a studio with instruments set up in the barn, and the control room in the living room. It was recorded and mixed by Thomas De Fraguier, and mastered by Erwan Le Mao. The artwork was designed by the band, with pictures taken by Mariette Briand. The track Hrosshveli’s Ode,

Lyrics:

Down she stepped into my dreams, another light again, The queen is shining into the water

Fangs as diamonds in The sand Forever in My head Floating in the shallows of my fever

Down, into the water

I feel it again

There something in the shallows

Down there’s something going on

Sailing since two days

Underneath my fleet

Queen whale strikes again

Down, The shadow, The Sound

Alone on the reif

There’s something going on

Forever in my dream

She will never let me go

She will wander in my trails

Out of the water, she drags me into deep

Decasia is a heavy psych band formed in Nantes, France and now based in Paris. With two EPs under their belt, Decasia forged their sound from the bottom of the deepest ocean to the highest mountains, carrying with their strength and sensibility a rich and colorful range of emotions. On stage, the trio offers mind-blowing, immersive performances. Following the path of stoner rock’s finest All Them Witches, Elder, Colour Haze, and adding their own recipe and flavor to it. Their music will take you on a rich and colorful trip through lands and the cosmos.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*