Newsfeed

Gallia: Watching their crowdfunding video.

Gallia - Obscura

Gallia is a symphonic metal band from Belgium, and get a feel for their new album by watching their crowdfunding video and support their Kickstarter here:

Gallia joined the Belgian metal scene in 2015, but it was in 2018 – when they released their EP Everflame – that they really stepped into the spotlight. Metal blogs and magazines were excited about the release and couldn’t wait for what Gallia would do next. This year Gallia is releasing a new, full-length album Obscura, which has been 3 years in the making and will take cinematic metal to a new level. They have set up a Kickstarter to fund the creation of this album and they are hoping to raise €10.000 to fund production, artwork, merchandise and PR costs.

Gallia is offering a range of tiers to reward supporters of the crowdfunding. From the digital release all the way up to all-inclusive packages of Gallia merchandise, CD’s, extra’s and being part of the VIP pre-release party and tickets to the release show. You can choose which reward speaks to you and how much you would like to help fund the project. The track Volcanic,

The first goal is to raise €6.800 to cover the recording/production and artwork costs. If we manage to raise €10.000, Gallia can provide fans with the full Obscura experience, including 2 music videos, kickass merchandise, a release show and spreading the word through marketing.

Gallia always creates a story around their releases, much to the pleasure of fantasy fans. Set in a mythical world, every release tells a story of darkness and bravery. It helps to create an all-round experience and gives the music and lyrics a lot of depth. Nothing is created “just because” – it’s all part of a larger story. The EP Everflame told the myth of members of Gallia being called by a prophecy to guard the Everflame, a beacon of hope and light. Thousands of years they spent together in a demon-filled cave, fighting to protect the flame. The old track Once Upon December,

 In Obscura, they have fulfilled their destiny and are returning to the world, only to discover the earth has changed. Nothing seems the same, and they set out on travels to discover new places. But what they find is a much darker world than the one they left behind…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*