Newsfeed

Tyler Kamen: With vegetable gnomes and mysterious artichoke!

Tyler Kamen - Artichoke Pythagorum

Tyler Kamen is a guitarist, singer, song writer, and music producer from New York, NY, and Artichoke Pythagorum is his new and ninth album. The album is a psychedelic prog rock adventure about a village of vegetable gnomes. Their garden is ravaged by dirt bugs, so they must seek out a mysterious artichoke at the edge of the forest to feast upon the solstice. This i make me smile and I want to hear more about this vegetable gnomes!

Kamen says, «When their garden is attacked by Dirt Bugs, the gnome king sends a search party to find and bring back a strange artichoke on the outskirts of the forest. The artichoke is said to grant eternal life to those who eat it. Will you help the gnomes bring it back to their village for the solstice bacchanalia? – Thank you again to everyone for your continuous support! This album was extremely fun to make and is probably my most intricate one to date. So enjoy! And Happy Earth day». I say, «Superb story!».

Kamen started to self-release albums in 2014. His music is coming with a strong progressive signature including folk and dominant psychedelic elements.

Tracklist:

1. Introduction (1:38)

2. Stringbean (3:22)

3. Gnome Village: Part 1 – King’s Welcome (3:28)

4. Gnome Village: Part 2 – Pumpkin Soup (3:10)

5. Dirt Bugs (1:07)

6. The Artichoke (5:32)

7. Vegetable Bandits (4:10)

8. Riddles Of Zezop McGregor (3:46)

9. The Island (3:46)

10. Wandering Woods (0:49)

11. Flying Hippopotamus (4:29)

12. Bacchanalia (5:29)

13. Conclusion (1:35)

Total Time 42:21

Credits:

Written, performed and produced by Tyler Kamen

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*