Newsfeed

No Tin Godz: Explore humanity in its real, intense form.

No Tin Godz – No Tin Godz

While most bands don’t use a Ouija board to select their band name, No Tin Godz`s self-titled debut EP is a thrilling heavy experience showing no desire to give up the ghost anytime soon. Writing from the heart and past experiences, No Tin Godz explore humanity in its real, intense form.

«Heroes and villains, everything you hear is seated in reality, see the world through our eyes. From our black hearts to yours, are you ready?».

The trio are a powerhouse of groove rhythms, soaring melodies and distortion. From I Walk Alone to Hell Yeah their energy never falters. Forging a full sound drawing influences from traditional metal such as Black Sabbath, to the heavy Rob Zombie, and the melodic style of Ghost, No Tin Godz deliver a heavy modern twist with a rock ‘n’ roll edge.

The epic impact of the intro riff in I Walk Alone establishes the hard-hitting intensity NO TIN GODZ produce. Melodic commanding vocals and intricate guitar leads, along with rhythmic experimentation, show the clever manipulation of dynamics across the tracks which cultivate charismatic moods. “We Are Zombies” combines No Tin Godz energy with a darker atmosphere. While Just Before Dawn ventures into a greater focus of guitar riffs and licks, with a raw sentiment portrayed through the chorus.

No Tin Godz’s unyielding spirit storms through the album. Exposing all sides of the human condition with great enthusiasm, the new EP is a model of pure, high voltage heavy metal.

Line-up:

Lennis Hayes – Bass and Lead Vocals

Paul Kennedy – Drums and vocals

Mike Bartodziej – Guitar and Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*