Newsfeed

Bryan McAllister: Balancing minimalist counterpoint textures with soaring melodies and anthemic improvised solos.  

Bryan McAllister - I'll Meet You There

Bryan McAllister have released a new album entitled I’ll Meet You There. Bryan McAllister is a composer and keyboardist based in Long Beach, CA. His compositions draw influence from diverse sources, from the leitmotifs of Wagner operas to post-hardcore stylings of glassjaw. Bryan realizes these compositions with his various modern jazz ensembles, balancing minimalist counterpoint textures with soaring melodies and anthemic improvised solos.  

The album is written in the first month of the COVID-19 pandemic, I’ll Meet You There is a series of songs about the journey towards living a more equanimous life. The album is conceptually based around Rumi’s “A Great Wagon” and explores lessons, experiences, and meditations that point towards a middle way in life. Two short meditations separate the album into three parts, considering the suffering inherent in life, and the suffering brought on through reactivity. The final track is a lovingkindness prayer.

Tracklist:

1. Mr. Henderson Saves The World (5:32)

2. Bullseye (5:58)

3. The First Arrow (1:12)

4. The Path (5:43)

5. Rain On The Mountain (6:48)

6. The Second Arrow (1:29)

7. Broken Window (6:41)

8. Redhill (105) (6:33)

Total Time 39:56

Credits:

Casey Lipka – voice

Levi Saelua – alto saxophone

Brandon Sherman – trumpet

Gregory Uhlmann – guitar

Bryan McAllister – keyboard

Zack Teran – bass

Greg Lewis – drums

Horns recorded by Tristan Dolce at Big Ego in Long Beach, CA

Mixed by Colin Christian

Mastered by Will Borza

Produced by Bryan McAllister and Chris Luard

Album art by Shweta Mahajan

All music and lyrics by Bryan McAllister (ASCAP)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*