Newsfeed

Midnight Road: With the aim of transmitting that energy to the maximum.

Midnight Road – Ready For The Fight

Midnight Road have signed a licensing deal with Wormholedeath for their sophomore album Ready For The Fight, due for release on July, 15th 2022.

The album contains 10 songs, the composition of which is based on the classic sound of the mid-80s, with melodic influences reminiscent of bands such as Aerosmith or Guns ‘N’ Roses (an undoubtedly American basis), but without overlooking the weight of modern sounds of bands such as Wolfmother or Airbourne, Australian influences deeply rooted in all Midnight Road members.

With the aim of transmitting that energy to the maximum, the band members decided to record those 10 songs live under the guidance of Beard Studios. This has allowed them to modulate the evolution of the sound throughout the album, ranging from the more classic roots of blues to the wild and frenzy hard rock that characterizes them.

The tracks are full of energy and with dizzying solos and rhythms that invite you to immerse yourself in the golden years of rock ‘n roll. With songs such as Voodoo Queen, Ready For the Fight or Road To Death, Midnight Road comes back to the music scene willing to fill all concert venues and stages with their power and energy. The album promises to be one of this year’s greatest surprises. Rock Til Our Days Are Gone!

Midnight Road was formed in 2006 in Bilbao by five youngsters whose only aim was to make Rock ‘n Roll. After recording several demos, and with a sound that took listeners back to the times of classic rock, the band released their debut album, Thin Lines, in 2010. The album certainly opened doors for them to reach new heights, enabling them to open for international famed bands and artists such as Slash, Inglorious, Gotthard or The Last Vegas, among others, and even touring the United States, performing in cities such as Chicago and Indianapolis.

Following several changes in their classic lineup, the band stayed on standby for a while until they were able to rearm themselves with their best possible version releasing their new album Ready For the Fight….

Midnight Road are:

Jon (lead vocals)

Josu (lead guitar)

Iñigo (rhythm guitar)

Jose (bass)

Jambo (drums)

Tracklist:

1. Ready For The Fight

2. Voodoo Queen 

3. Road To Death

4. Red Lips

5. Dirty Tricks 

6. When You Smile

7. Welcome To The Revolution

8. Get Your Way

9. Face To Face

10. Back In Town

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*