Newsfeed

Sleepless: Inspired by a compulsion to slam accepted dogma and to shed light on a dark past!

Sleepless - Host Desecration

Original members of 80’s death metal pioneers Dead Conspiracy, Eric Dorsett and Eric Detablan, join forces with their old friend and guitarist, singer and production machine Kevin Hahn to form Sleepless. Heavy metal inspired by a compulsion to slam accepted dogma and to shed light on a dark past that is largely forgotten. Metal, thrash, melody and at times, Depressive introspection. Sleepless

Progressive trad-metal trio SLEEPLESS – featuring former members of underground death metal pioneers Dead Conspiracy – have signed with the Netherlands’ Metal Warrior Records and will release full-length debut album Host Desecration on CD format April 15.  A limited edition (500 copies) vinyl LP version will be released on June 21.

After the enthusiastic response to the Blood Libel EP, the Netherlands’ Metal Warrior Records approached the band about fleshing out the EP into a nine-song full length! «We never stop writing, so we kept pounding until the work was complete, and Host Desecration starts right where we left off,” says guitarist/founder Eric Sexton-Dorsett. “Exploring the darkest reaches of the rational mind with a no-rules, metal passion that cannot be stopped! «C».

The EP tracks have been remastered and the song Blood Libel is an extended version. FFO: Watch Tower, Nevermore, Anacrusis, Iced Earth, Witherfall, Sanctuary, Fates Warning and Hades.

Eric Sexton-Dorsett – All Rhythm Guitars, Bass Guitar

Kevin Hahn – Vocals, Lead guitars

Eric Detablan – Drums

Album Credits:

Produced by: Eric Sexton-Dorsett and Kevin Hahn

Engineered by: Kevin Hahn

Recorded at Opal Studios, Portland Oregon

Mastered by: Kevin Hahn

All lyrics by Eric Sexton-Dorsett

Arrangements by Sleepless

Cover art by T.J. Barber

Track Listing:

1. The King Who’s Not There

2. Bite The Hands That Bleed

3. There’s Something In The Fog

4. Host Desecration

5. Diviner Of Truth

6. Blood Libel (A Vampire Tale)

7. Deluded Hordes

8. Mushroom Clouds At Night

9. The Man Who Could Not Sleep

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*