Newsfeed

Sowulo: Created with (early) medieval and contemporary instruments

Sowulo - Æt Wega Ġelætan

Sowulo offers lyrics and the music, created with (early) medieval and contemporary instruments combined with cinematic sounds and voice, invoke archetypical wisdom and express the cyclical nature of existence. Sowulo share video for new single Æt Wega Ġelætan,

Standing at the crossroads, wanting to go in one direction but being pulled in another direction.

Whenever fate is pulling you into an unexpected direction, a path that you didn’t plan to take, it can be quite a shock. Feelings of resistance, doubt and fear can surface, but there is only one way to deal with this and that is to be courageous and wander forward into the unknown.

«We are all weavers of our own life paths. We all use the spindle to create our threads. To make our threads, we can pick the wool of our own choosing, or the one that destiny wants to hand us. Which one will you use for the tapestry of your life?’».

Lyrics:

Wyrd pullaþ mē

Ic wiðstande

Æt wega ġelætan spricþ twēona mid mīnre stefne

Wyrd pullaþ mē

Æt wega ġelætan ætbirst angnes fram mīnre brēoste

Wyrd pullaþ mē

Ond wilfullīce lǣte ic mē pullian

Æt wega ġelætan singe ic bealdnes tō mīnum fōtum.

Fate pulls me

I resist

At the crossroads doubt speaks with my voice

Fate pulls me

At the crossroads fear is being released from my chest

Fate is pulling me

And I willingly let myself be pulled

At the crossroads I sing courage into my feet

Was composed and produced by Faber Horbach

Faber Horbach | Vocals, Throat singing, Lyre, Nyckelharpa, Irish bouzouki, percussions, Synths & VST

Chloe Bakker | Celtic triplett harp

Micky Huijsmans | Vocals

Rikke Linssen | Violin

Angeles Chaparro | Viola

Heleen de Jonge | Cello

Small percussions | Tim Elfring & Fieke van den Hurk

Recorded by Faber Horbach, Alain Kalender & Lars Florijn at Lil’ Heaven Studio

Mixed by Fieke van den Hurk at DearWorld Studio

Mastered by Erwin Maas at eMastering

Original artwork by Manon Hilberink

Video animated by Tim Elfring from Black Galley Medi

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*