Newsfeed

Chris Engels: Not a car but a song and an album!

Chris Engels -Tesla

We who write about music often come into contact with artists who are not necessarily so famous and famous, but who are extremely talented. This gives us journalists great joy, and even happiness. The last discovery I made was Chris Angles.

Chris Angels is a solo project by Chris Angels. Chris Engels: composer, musician. Instruments: guitar, keyboards, vocals, drums, bass. Style: Progressive rock. Tesla is often a beloved car but also Angles have a Tesla but this is not a car but a very, very nice song from Mr. Angles

Quotes:

«A great setting of Edgar Allan Poe with unusual vocals and an instrumentation between folk and rock that creates a nice atmosphere. Slightly unusual placement of the voices in the stereo panorama, but that’s quite interesting. Of course there are comparisons to some classic acts like Jethro tull and Alan Parsons also comes to mind. However, nothing is copper here at all,

Great song with a lot of variety that never gets boring».(Evening Star)

«Nice thing …. great zapparesque guitar solo and atypical twists. Really great. Slightly reminiscent of The Torture Never Stops by Zappa(The Wild Flowers Song).

«Nobody needs drugs when you can be offered such imaginative music! Great praise …. you’ve picked me up completely!!! Thanks for that!! »(Nighttime).

«Strong work!!!!The piece is composed very beautifully and fluently and takes the listener with it! You dive into this piece.

Wonderful melody lines, beautiful arcs of suspense». ( Nachtzeit ).

Link:
Facebook

Homepage

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*