Newsfeed

Alexandra Zerner: With an acoustic progressive rock ballad.

Alexandra Zerner – Summer Rain

Alexandra Zerner is a guitar player, multi-instrumentalist and composer from Brno, Czech Republic. Alexandra Zerner featuring Maja Shining on the brand new track Summer Rain. An acoustic progressive rock ballad featuring the vocalist Maja Shining from the female-fronted metal band Forever Still.

The progressive rock guitarist, multi-instrumentalist, and composer Alexandra Zerner releases a brand new single featuring Maja Shining – vocalist of the Danish metal band Forever Still. The single is called Summer Rain and it’s an interesting, mostly acoustic song, following the traditions of the prog classics while implementing the beautiful Nordic melancholy of Maja’s singing. The composition is a metaphoric musical painting of the longing of the protagonist for her beloved one, depicted as a rose waiting for the rain.

Alexandra Zerner is a guitarist, session musician, composer, and a guitar teacher from Brno, Czech Republic and she’s released four progressive rock/metal albums so far: 9 Stories (2014), Aspect” (2015), Opus 1880 (2018), and Silhouette (2021). She has participated in many projects as a guest guitarist, keyboardist, and composer, like Vivaldi Metal Project, Aurora Borealis, Sevi, Alberto Rigoni and more. Alexandra has opened for artists like Stu Hamm, Greg Howe, and Dream Theater and she’s endorsed by EMG, Kahler, and Lizard Spit.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*