Newsfeed

Esthesis: Characterized by many influences as british rock, film score, jazz, ambient, metal, electro.

Esthesis – Place Your Bets

Esthesis is a French progressive & alternative project by multi-instrumentalist Aurélien Goude. The music is characterized by many influences (british rock, film score, jazz, ambient, metal, electro…) and primarily based on emotion and ambiences. Esthesis highly anticipated debut album The Awakeningis available in CD edition, digital and streaming. Esthesis with the video Place Your Bets, and this is the band`s ever video!

The band, who won the Best Unsigned Band category in the 2020 Prog Magazine Readers’ Poll, will be following the single release with their second album, as yet untitled, a follow-up to 2020’s The Awakening.

«I have now created my own label and production company for Esthesis and eventually produce other artists», Esthesis mainman Aurélien Goude. «Furthermore, we are going to tour in more countries and cities in 2022/2023. Pre-orders for the new album will be announced very soon with a brand new limited and numbered edition».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7110 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*