Newsfeed

Overtoun: Winner of the Chilean Pulsar Award for Best Metal Artist 2022!

Overtoun – The Darkness Feels Alive

Overtoun is a metal band from Santiago/Boston, formed by Yoav Ruiz- Feingold, Felipe Leyton, Agustín Lobo and Matías Bahamondes. The track This Darkness Feels Alive Documental Parte 1 – Historia, Centuries Of Lies,

Overtoun, old-school death metal band, winner of the Chilean Pulsar Award (Chilean Grammys/Juno) for Best Metal Artist 2022, presents an unpublished and very special material. As part of the release of their latest album This Darkness Feels Alive, the young metal heads from Santiago/Boston released a documentary full of history and energy that will take them back to recall their memories and key moments in their lives.

The routes taken by those who decide to dedicate their lives to music can be traveled in various ways. Get to know someone in a specific place, share the same vision, and dare to create an album. In this documentary, Overtoun shows what’s inside the people that formed the band, going through the genesis of the group until the making of their new album. Overtoun and their new track Made Manifest ft. Awká Mondaka,

It was recorded by cinematographer Joaquin Nercasseau and Anthony Medaglia, and later edited and produced by Bastionfilm. Watch now the first part of this documentary to see what’s behind the band’s music. This Darkness Feels Alive was re-released by WormHoleDeath Records worldwide.

The routes taken by those who decide to dedicate themselves to music can be traveled in various ways. Meet in an era in time, coincide in the same vision, dare to express their own song. In this documentary, Overtoun shows what is inside the people that make it up, immersing itself in the genesis of the group until the making of their new album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*