Newsfeed

Riverside: With new digital single and two digital best of compilations!

Riverside –Story Of My Dream

The vast majority of Riverside’s music is very, very good in my opinion. Story Of My Dream single features artwork by Travis Smith (Opeth, Katatonia, etc.) and can also be checked out in a video clip directed by Tomasz Pulsakowski / Sightsphere here: 

Riverside begin recording new album, and European tour in September. Great news by Polish rock masters Riverside, as they have entered studios to begin the recording session of their upcoming studio album and follow-up to 2018’s acclaimed Wasteland release.

But hear it directly from the band: «Riverside begin recording new album! ».

«So here we are. After almost four years since the release of ‘Wasteland’, we’re finally back in a studio to record our eighth album. This time, the material will be registered in two recording studios, The Boogie Town Studio in Otwock, from which we salute you, and Studio Serakos in Warsaw».

«The new material (which is mostly already there), because of the title and the subject matter, will contain all the characteristics of the Riverside style and should make for the most powerful and intense listening since Anno Domini High Definition.The release date of the eighth Riverside album is scheduled for January 2023».

Having recently toured across North America and Latin America, Riverside continue the celebration of their 20th band-anniversary. Look out for European Riverside 20 shows as follows:

 Riverside – Live 2022:

27.08.2022 Rzeszów (Poland) – Rockowa Noc

RIVERSIDE – 20th Anniversary European Tour 2022

03.09.2022 Prague (Czech Republic) – Futurum

05.09.2022 Bucharest (Romania) – Quantic Club

06.09.2022 Cluj-Napoca (Romania) – /Form Space

07.09.2022 Budapest (Hungary) – Barba Negra

09.09.2022 Milano (Italy) – Live Club

10.09.2022 Karlsruhe (Germany) – Substage

11.09.2022 Paris (France) – La Machine

13.09.2022 Antwerpen (Belgium) – Kavka

14.09.2022 Amsterdam (The Netherlands) – Melkweg

15.09.2022 Cologne (Germany) – Die Kantine

16.09.2022 Weert (The Netherlands) – De Bosuil

17.09.2022 Aarhus (Denmark) – Train

18.09.2022 Hamburg (Germany) – Docks

20.09.2022 Berlin (Germany) – Huxleys Neue Welt

22.09.2022 Gdynia (Poland) – Gdynia Arena

23.09.2022 Łódź (Poland) – Klub Wytwórnia

24.09.2022 Poznań (Poland) – B17

25.09.2022 Gliwice (Poland) – Arena Gliwice

Riverside have previously released a special digital single entitled Story Of My Dream to enhance their 20th anniversary celebration. This brand-new track was recorded and mixed at The Boogie Town Studio in Otwock, Poland during two days in July and five days in September 2021, engineered and mixed by Paweł Marciniak as well as mastered by Paweł Marciniak at Manximum Records in Łódź, Poland.

Additionally, Riverside also released two digital best of compilations via to showcase the comprehensive and rich back-catalogue from across the last two decades of band activity. Featuring material all especially remastered by Magda and Robert Srzedniccy (Serakos Studio) for this occasion, Riverside 20 – Vol.1, The Shorts includes 19 tracks and Riverside 20 – Vol.2, The Longs includes 14 songs.

Riverside previously also re-issued their debut album Out Of Myself as well as the Lost’n’Found – Live In Tilburg release via InsideOutMusic, following the launch of their acclaimed latest studio album Wastelan” in 2018.

Line-up:

Mariusz Duda – bass, vocals

Maciej Meller – guitar

Michał Łapaj – keyboards and hammond organ

Piotr Kozieradzki – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*