Newsfeed

Ad Meliora: With natural evolution in their songwriting!

Ad Meliora - Lenses

Stockholm based alternative rockers Ad Meliora are back with their new single Lenses.

The bands explains: «This song shows the natural evolution in our songwriting and sound. Still trying to keep an easy to listen approach, the structure and the melodies are more complex and interesting adding extra color. The song is about our behavior as human beings. We see social-accepted situations which are definitely not acceptable but we choose anyway not to notice what is happening and look away. Lenses is some kind of metaphor. We see desperate situations and pretend to not care about them, we wear lenses everyday».

Although the pandemic and thanks to their overwhelming and highly energetic stage presence, the band soon won its place in the Swedish underground scene. Ad Meliora feature in their ranks experienced musicians from Spain, Italy and Canary Islands. They mix an alternative post rock sound with some groovy elements and math vibes, all wrapped up in a love for the hardcore scene from which all the members come from. Impactful, melodic, introspective, furious but beautiful with very catchy chorus, their music is new and original but keeps a familiarity that warmly welcomes you until you cannot stop listening. The track No Yellow Bricks,

Ad Meliora`s  debut EP The Void, The Time, The Path (2021) was released to a storm of attention throughout the metal and rock world, garnering significant acclaim from press. The band is currently working on their debut studio album. More info will follow soon! The title track Lenses,

Ad Meliora line-up:

Pablo Alabau – vocals

Sergio Ortiz – guitar, vocals

Abby Suarez – bass

Paolo Ganeo – drums, vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*