Newsfeed

Maledia: Emotions triggered by an event on a specific day of our life.

Maledia – Phobia

Italian metal group Maledia return with their new album Phobia containing nine tracks that deal with the sensations and emotions triggered by an event on a specific day of our life. Throughout Phobia, Maledia have decided to give a lot of space to electronic sounds, creating a very original and modern sound, while still maintaining the aggressiveness of the band. Also, in the song Defenceless, the group decided to have an additional guest on vocals in the form of Dave Shadow. The track Infection,

The band worked hard to find effective sounds and developed pleasant and melodic arrangement ideas to achieve the result of the current Maledia sound. The music is characterized and inspired by bands like Bring Me The Horizon, In Flames and Asking Alexandria to name a few and the sounds are a blend of industrial, heavy riffs and catchy melodies involved with electronic synths and modern soundscapes.

Phobia which was recorded and mixed in 2021 at the Breaking Sound Studio and mastered by Andrea Corvo at Synthesis Studio in Rome.

Track listing:

01. Wrong Way

02. Infection

03. Rise Up

04. Eyes Collision

05.I Feel It

06. Ready

07. Defenceless

 08. Leave

 09. Reborn

Phobia | Released May 24th, 2022 on Sliptrick Records

Maledia are:

Dani – Vocals/Guitar | Mechanix – Drums | Maleun – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*