Newsfeed

Hekla: Filmed at Snæfellsnes, Iceland.

Hekla - Xiuxiuejar

Hekla is Iceland’s most famous volcano. It is located 150 kilometers east of Reykjavík, approximately 1500 meters above sea level, and 700 meters above the surrounding terrain. In addition Hekla is a musician named Hekla Magnúsdóttir.  Icelandic Theremin musician Hekla will release new album Xiuxiuejar in September. No we can listen to the atmospheric song Enn Og Aftur from videomakerEerie Mydriasis, filmed at Snæfellsnes, Iceland .

Track list Xiuxiuejar:


1. The Whole
2. Silfurofinn
3. Enn og Aftur
4. Sólin Gekk
5. Akkeri
6. Í Kyrrð
7. Tangarhald
8. Hrakföll 
9. Ris og rof
10. The HoleEnn Og Aftur, which translates as Once Again, is taken from Hekla’s upcoming album Xiuxiuejar, which will be released through Phantom Lib Records on September 9.

«It was written and recorded in January… and it kind of sounds like a dark January here in Iceland,” Hekla says of the new single. “I grew up mostly in Barcelona, but after being so long back in Iceland now I have really come to love the Catalan language. The word Xiuxiuejar felt right for the album. It means to whisper».

Xiuxiuejar sees Hekla adding cello, her second instrument, to her recorded repertoire.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*