Newsfeed

Sidewalk Mafia: Extremely heavy and oppressive with low tuned guitars, but also melodic!

Sidewalk Mafia - Cruel Sacrifice

Sliptrick Records welcome doom metal/goth metal group Sidewalk Mafia and the track Cruel Sacrifice is a taster of what the band offers.

Sidewalk Mafia is a blackened doom/goth metal band from Helsinki, Finland, founded in 2020 by vocalist/guitarist Tommy Paroles and drummer Johannes Wolfpathon. The band operates as a duo, but in a gig situation, the band becomes a trio featuring a guest bassist. The sound of Sidewalk Mafia is extremely heavy and oppressive with low tuned guitars, but also melodic and at the same time atmospheric, with a wall of sound type production. The track House Of Death,

Sidewalk Mafia influences come from the heavier and alternative rock of the 90s and metal bands. Sounds and moods of that time come in to play as well as both band members started listening and playing rock in those styles, all those years ago. In addition to those influences, the group’s sound also features lots of goth vibes, darker and gloomy sounds as well. The band’s live shows are always mind-boggling, true crushing metal experience for the audience.

Various singles and the Rotten Apples EP were released in 2021 through Blood Rite Records and the debut album, 72 Hours, is set for release via Sliptrick Records on May 27th.

Sidewalk Mafia are:

Tommy Paroles – Vocals/Guitars | Johannes Wolfpathon – Drums/Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*