Newsfeed

Jellyfish: With seven-disc vinyl box!

Jellyfish – Seven-disc vinyl box

i don`t fancy Jellyfish but to hear the music of the band Jellyfish is very often intriguing. They are back and Jellyfish will release the seven disc vinyl box set When These Memories Fade in September. Teaser,

Jellyfish was active in the 90s but now they have a seven-disc vinyl box set released to celebrate the band’s singles releases throughout their impressive but short career. The track The King Is Hal-Undressed from the Bellybutton from 1990!

When These Memories Fade will be limited to 1000 copies and will contain seven remastered multi coloured 7”s spanning the band’s original run of singles from the Bellybutton album, a bonus covers single exclusive to the box set, a deluxe 64 page booklet featuring interviews alongside previously unseen photographs, memorabilia and for the Jellyfish completest, a 3D poster with custom Jellyfish glasses.

Jellyfish originally formed in San Fransisco in 1989 out of the ashes of Beatnik Beach. The band released two albums, Bellybutton (1990) and Split Milk (1993) but ground to a seemingly ignominious halt in 1994 with drumming vocalist Andy Sturmer’s increasing discomfort with fame and subsequent withdrawal from the spotlight. The track Baby Is Coming Back from the album Bellybuttom released in 1990!

Roger Manning told Los Angles Times in 1993, «We don’t fit anywhere, and we’re up against a wall all the time,” keyboard player Roger Manning told the Los Angeles Times in 1993. “It would be very easy to slip into whatever the current fad is and cash in on that movement for as long as it lasts. Fortunately, we’re not associated with anything like that«.

Manning hooked up with former Jellyfish colleagues Tim Smith and Eric Dover in 2020 in The Lickerish Quartet, who have released three well-received EPs recently, while Sturmer has tended to shun al interviews and works in film and television.

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*