Newsfeed

Eternal Drak: Aged 17 and 15 began the foundations of Eternal Drak!

Eternal Drak – Drak Metal

Canadian black / thrash etal band Eternal Drak have signed a deal with Wormholedeath for the physical release of their album Drak Metal.

The album Drak Metal”is a Long Play of 12 powerful tracks that travel through different styles of metal, from Heavy Metal to black metal. It is a constant criticism of the evil that the System in all its representations does to human development. An economic, religious, and social oppression that restricts us in our evolution and development. This album was recorded, mixed, and mastered at FirstWave Studio in Quebec Canada in 2020.

In 1997 the Martínez brothers, Drakar and Warhammer, aged 17 and 15 began the foundations of Eternal Drak. At the beginning of the 21st century Eternal Drak won the City TV award for the best metal video, with the song Eternal Drak,

In 2002, “Eternal Drak” publishes its first album (EP) La Resurreccion De La Orden Guerrera. In 2005, they recorded their second album, but its official release was in 2018, an album mastered in a studio in Québec, Canada and published by Living Metal, a Colombian label. In 2007, Eternal Drak disbanded.

In the year 2020, Drakar, Warmessiah and Reijav came together to create the album The Past is Gone, A New One is Coming. In memory of his brother and friend, co-founder and eternal drummer of Eternal Drak, Eduardo Martínez, Warhammer.

That second album was recorded, mixed, produced and mastered by the band’s leader, Drakar, at the Firstwave Studio facilities in Québec, Canada. In 2021 the third long play of the band is released, Drak Metal, an album with 12 unreleased songs and 1 Cover.

That same year the Line-up of the band is re-organized with the entry of Juan Francisco Avella on drums and Juan Cuervo on bass. Today Eternal Drak is more alive than ever and is determined to honor its name to continue distorting its strings, hitting its drums, strumming its voice, with more Metal, melody, and harmony than ever.

Tracklist:

1.Drak Metal

2.The Bombs Are Falling

3.Fear

4.El Rezo de los Corderos

5.Your Debt

6.Parasite

7.Robot

8.Siervo del Bien y del mal

9.All for Oil

10.My Bloody Moon

11.Control

12.The Dragon Has Retured

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*