Newsfeed

Morsrot: With blistering demo.

Morsrot – Carnal Enslavement

The ancient Greeks called the island Malta, Μελίτη (Melitē) meaning honey sweet (which was also the name of a Nereid, in Greek mythology a group of sea nymphs.

Another theory suggests that the word Malta comes from the Phoenician word Malet meaning refuge or safe haven, as a reference to Malta’s many bays and coves.

Malta actually has a pretty vibrant metal scene and an excellent band is Morsrot. That band is definitely not honey sweet, and hiding in bays, but delivers a thunderous and brutal old school death metal.

Malta death dealers Morsrot sign with Nick Grima MGT, unleash blistering demo Canal Enslavement via YouTube!

Carnal Enslavement {0:00}

Religion and its Destructive Nature {4:46}

Insubordinate {8:18}

Trenches of the Mind {12:55}

Thundering from the tiny Island of Malta, four youngsters’ (respectively in their mid-teen’s) pounds old school brutal death metal to the Centre of your core. Influenced by the master of early death metal, MORSROT started crushing riffs in early 2021. The band has been busy practicing and a four-track demo EP has been recorded as their first opus and released to the world on YouTube.

Morsrot had their baptism of fire when they played their very first Metal festival in early 2022 – the Metal City Festival – Malta’s biggest showcase of rock and metal bands of the year followed by a gig at the hottest Metal club in Malta – The Garage Metal Venue.

The band were received positively by the local Metal Heads welcoming them with a fierce mosh pit while crushing each track live. Morsrot will be playing live at festivals and gigs in Malta this summer.

The band are currently shopping for a label to call home and live play in Europe.

Morsrot are:

Kieran Brannon (Guitars, Vocals)

Gabriel Gellel (Guitars, Vocals)

Jean Gouder (Bass)

Alex Fenech (Drums)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*