Newsfeed

Eldprov: Fire test!

Eldprov – Rift

Eldprov is FFO: Dissection, Unanimated, Sacramentum and here are the track Hunt taken from the album Rift. The band offers melodic death metal from Sweden and here is the line-up:

Vocals: Andreas Zoergel

Guitars: Jonas Backe

Drums: Simon Henell

Eldprov (literally: fire test) is Swedish for ordeal or baptism of fire/trial by fire. The name perfectly symbolizes Sweden’s new melodic death metal band. What makes Eldprov stand out from the rest is that they aren’t scared to infuse elements from many genres. You can hear both thrash and black metal influences throughout the album, all closely following the golden era of the 90’s!

Adding high profile guest artists to Rift such as Heljarmadr (Dark Funeral and Grá), Jacob Björnfot (Kvaen) and Johannes Axeman (ex-Wolf, Decameron) only validates the waves this debut album will do. Eldprov have released two singles already, both getting a lot of listens and have already created a fan base waiting for the debut to be unleashed. The single Until Nightfall even got a physical self-release which sold out quickly, as well as patches and t-shirts selling out. All this before having a full album out testifies there are fans out there craving Eldprov music.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*