Newsfeed

Oxidize: Had the same taste in music!

Oxidize – Stand Up For The Masses

Oxidize is a melodic metal band from outside of Gothenburg, Sweden. Started 2017.Oxidize with their new album Stand Up For The Masses and the track Day Go By,

«In the spring of 2017 Oxidize was founded. The goal was to find people that wanted to work together, had the same taste in music, were friends and were not totally unfamiliar with the music industry. It’s not easy to find them when you start to search in your head (network). But after a good night’s sleep, the day after I (Per) quit Arctic Void, I contacted Anton Darusso, the lead singer in the band Wings of Destiny/Darusso».

«I found Anton through Power Prog’s webpage. He was on the same record company that Arctic Void was signed to. I mailed him two demo songs and Anton Agreed to do them. So the singer was on board and now it was time to get in touch with the rest of the people that I thought about»,

«I called Niclas Karlsson, (lead guitar)(Crystal Eyes, Zonata, Fierce Conviction) I needed a guy who could bend strings and had an awesome technique. He have also a stage presence that’s good for live performances. He jumped on board and we started to work on the material».

«Drummer, Mika Vainio, (Mrs. Hippie, Hardcore superstar, Brassmonkey, etc.) is a guy I learned to know a few years back through photo sessions with Brassmonkey. Skilled drummer with a lot of qualities. He visited me in the studio and he also agreed to join up with Oxidize, so now was the band complete».

Tracklist:

1. Stand Up For The Masses

2. Days Go By

3. One reason

4. Frozen

5. Superstition

6. Visions Of Sorrow

Band members

Per Stålfors – Guitar ( Earthrise & Arctic Void)

Anton Darusso – Vocals (Wings of Destiny, Darusso)

Niclas Karlsson – Lead Guitar (Fierce conviction, Zonata, Crystal Eyes)

Mika Vainio – Drums (Mrs. Hippie, Hardcore superstar, Brassmonkey, etc.)

Kaj Leissner-Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*