Newsfeed

Sun Ra Arkestra & Harper Simon: Space Is The Place We Travel The Space Ways Saturn.

Sun Ra Arkestra & Harper Simon – We Are The People Of The Myth

US fusion outfit the Sun Ra Arkestra have teamed up with Harper Simon, the son of legendary folk musician Paul Simon, and Canadian vocalist King Khan for a brand new track We Are The People Of Myths.

We Are The People Of Myths forms part of Simon’s multi-genre, multi-media collective Meditations On Crime, an ongoing project that has thus far featured members of Pixies, Animal Collective and Gang Gang Dance. The Sun Ra Akestra/King Khan collaboration was co-recorded, arranged and produced by Simon with the late, legendary music producer Hal Willner in one his final sessions.

Harper Simon says, «I’d always wanted to work with the Sun Ra Arkestra, and I knew Hal Willner had worked with them a lot. I reached out to Hal to see if he might be able to co-produce a couple tracks with me and the Arkestra. He set it up for me and I was really over the moon. It was a bit intimidating to write for them as I had never written for a jazz ensemble before, much less the legendary Arkestra, but I composed two pieces for them; melodic motifs and arrangements and a loose structure for them to improvise over». Saturn».Sun Ra Arkestra & Harper Simon with thr new single We Are The People Of The Myth,

Sun Ra Arkestra says, «Space Is The Place We Travel The Space Ways

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*