Newsfeed

Jean- Michel Jarre: Pierre’s work inspired me!

Jean- Michel Jarre – Brutalism

Jean-Michel Jarre releases Brutalism, the first single to be taken from his forthcoming album Oxymore, scheduled for 21 October 2022, via Sony Music…

Jean-Michel comments: «Oxymore is an homage to the late French composer Pierre Henry, with whom I had been intending on collaborating for Electronica. For those who are not aware: Henry was an iconic figure in electronic and classical music. Since his death in 2017, his widow provided me with some stems of material which had been intended for use for this collaboration».

«Pierre’s work inspired me for Oxymore and working around his soundbites led me down a creative path that I may not have taken otherwise. I chose some of his sounds precisely from one track to another. Oxymore is also a tribute to the French way of approaching modern music, which definitely influenced the future of electronic music worldwide».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*