Newsfeed

Susanna: With her highly acclaimed interpretations of poetry.

Susanna – Elevation Extended

Susanna streams eerie new track Come Avalanche. Norwegian artist Susanna released her highly acclaimed interpretations of poetry from The Flowers of Evil by Charles Baudelaire called Elevatio in April, together with curated music by Stina Stjern and Delphine Dora.

The album was a follow up to 2020’s‘Baudelaire & Piano and now Susanna is releasing the collaborative EP Elevation Extende due out Sept 9th via her label SusannaSonata. The record features new music and a gorgeous new version of the title track, all recorded with Susanna, Stina Stjern and French artist Delphine Dora.

The Norwegian artist Susanna has released albums as Susanna and the Magical Orchestra/Susanna/Susanna Wallumrød since 2004 on labels like Rune Grammofon/ECM/Grappa Musikkforlag and since 2011 on her own label SusannaSonata. Critically acclaimed for both her own songs and her highly personal interpretations of other people’s songs.

Norwegian art rock artist Susanna announces new Elevation Extended EP for September

«The three of us first met this spring» Susanna says. «Despite the fact that we already had made the Elevation album together, that was some sort of a covid-recording, long distance exchange of music and files. So it was a joyous experience to actually meet in April and be in the same room. The result is this wonderful EP, and I am so much looking forward to play more together in the time to come».

Elevation Extended EP:

1. Come Avalance

2. Elevation

3. Alchimie De La Douleur

4. News to the Spirit

5. La Possédé

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*