Newsfeed

Kansai Progressive Rock Orchestra: A feast by the strongest players in the Kansai prog world!

Kansai Progressive Rock Orchestra - Kansai Progressive Rock Orchestra

Kansai Progressive Rock Orchestra states, «関西プログレ界歴戦の強者達による饗宴 translated, A feast by the strongest players in the Kansai prog world!». Teaser,

Japanese Progressive Rock Masters Kansai Progressive Rock Orchestra, a.k.a. KPRO, signed a deal with Wormholedeath for their self-titled album Kansai Progressive Rock Orchestra, due for release on October 14th, 2022.

The band speaking of the album:

«A tale of a rebellion to the world where alternate space and alternative time cross paths and a journey back to the present. This is an unprecedented group of songs that mix odd time signatures, mode, jazz, and hard rock. Fantastic melodies are played by five unique musicians who incorporate irregular instruments such as keyboard harmonica and sticks. Why don’t you lose yourself in the breathless development of the music».

Formed in 2017 by progressive rock musicians based in Kansai, Japan. The band released its first album on a Japanese JPRG label in 2020, gained worldwide recognition on social networking sites, and they will re-release their first album via Wormholedeath in 2022.

Yasuhiro Nishio (Guitar):

 He formed Show-Yen in 1998 and is still active today, releasing a total of three albums from Musea (France) in 2003 and 2005 and from JPRG (Japan) in 2014.

Derollin’ Kataoka (Melodion):

After joining Magdalena, he formed the band DEROLLIN’ in 1997 and released demo albums in 2002 and 2007. He is currently active as Derollin` and Koganjeu.

Dune Tanaka(Keyboards):

Joined Acropolis from 2010-2012 and performed live in Tokyo-Nagoya-Osaka. Participated in prog rock cover bands and sessions mainly in the Kansai area.

 Shohei Matsuura (Stick):

 After working with Mugen, Magdalena, Midas ans Pumpmkin Taste, he joined Derolin

and ACcroplois and formed Koganeeju in 2020.

He is still active as Derolin and Koganjeu.

Wakyo (Drums):

He started playing drums at the age of 11 and was a member of the brass band in middle school and the light music department in high school. At the age of 16, he joined the Kansai Progressive Rock Orchestra on the recommendation of Isao Mori, a drummer of Show-Yen.

 KPRO are:

Yasuhiro Nishio (Guitar)

Derollin’ Kataoka (Melodion)

Dune Tanaka (Keyboards)

Shohei Matsuura (Stick)

Wakyo (Drums)

Tracklist:

1. Introduction

2. Rebels

3. Spanish Wind

4. View of the Sands

5. Kirkus

6. The Jester’s Bolero

7. Deep Sea Fireworks

8. Sorrow in the Darkness

9. Triumph

10. Nebula

11. Lost Illusions

12. Overture

13. Technical Session

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*