Newsfeed

40 Thieves: The song was incredibly elaborately produced.

40 Thieves – The White Album

Ali Baba and the 40 Thieves is a fairytale. The band 40 Thives might for some fans be a fairytale with wonderful and exciting real good music! 40 Thieves with the track All We Bleed from the Western Trilogy part 2 is about waking up from all the lies and past…so looking back at your younger self sort of…where you were once innocent and not conscious.

Lyrics:

ALL WE BLEED

Verse1:

TURN AROUND AND SEE THE LIFE THAT MADE YOU CUZ I FEEL THE PAIN

TEARS FROM YOUR EYES RUN DOWN YOUR FACE  LIKE MINE DO  CUZ I NEED TO KNOW

I TURN AROUND I SEE YOU CRY

YOU WATCH THE BLOOD RUN FROM MY EYES

SHOW ME ONE LAST TIME BEFORE I TRY TO LIVE

Bridge:

THOSE WHO RISE AND SINNED

MY SENSES EVERYTIME I GO

CUS I TRAVELLED EMPTINESS

BEFORE IT STARED ME IN THE FACE

Chorus:

BLEED THE LIFE YOU TRIED TO FEED ME

CUZ I DONT WANNA MAKE THIS MINE

TAKE AWAY THE LIES YOU MADE ME BELIEVE

CUZ IM THE ONE YOU SAVED THIS TIME

ALL WE BLEED

Verse2:

TOUCH THE LINES AND FEEL THE SCARS LIKE I DO  CUZ I FEEL THE SAME

FEARS FROM YOUR LIES TEAR DOWN THE WALLS AROUND YOU CUZ I NEED TO GO

Bridge:

THOSE WHO RISE AND SINNED

MY SENSES EVERYTIME I GO

CUS I WALKED WITH INNOCENSE

BEFORE IT STABBED ME IN THE BACK

CHORUS

C-Part:

OH OH OH OH……

I FEEL THE PAIN, THE BLOOD RUNNING THRU MY VEINS

GUITAR-SOLO

Chorus

Endpart:

CUZ I FEEL THE PAIN

CUZ IT FEELS INSANE

TO REMIND ME OF YOU

Credits,

Music by Vision/Rizzitelli/Dillion

Lyrics by Dillon

Produced by D&D Productions

Recorded at D&D Productions Studios, Switzerland

Lineup:

«The Highlander» Dillon – Vocals

«The Priest» Vision – Bass and Backings

«The Brain» Rizzitelli – Keys

«The Gmbler» Hearhadze  – Guitar and Backings

«The Kid» Sven – Drums

All We Bleed is the second single & video of their Western Trilogy and it is part of the upcoming album The White Album, due for release on October 21st, 2022 via Wormholedeath. The track Stonedead,

«All We Bleed is the second part of our The Western Trilogy. Is about wakening up from all the lies and past…so looking back at your younger self-sort of…where you were once innocent and not conscious». The track The Lonely One,

The video for the song was incredibly elaborately produced. It is a rotoscope technique. This type of filming became famous in the 80s with the band A-HA’s video Take On Me. Since this technique is so complex, it is actually no longer produced for such long videos. The artist traces 1000s frames from the original video clip. The result is a kind of a cartoon. The artist was working alone, it took him over a year to finish the video! In this video, you can see the band performing a song for the first time. Hand-drawn snippets are also included.

Stay tuned for the 3rd and final chapter of the Western Trilogy! The White Album is a kind of concept album that contains 3 videos in a fictional western world that is all drawn in style.

Fans of Alter Bridge and Five Finger Death Punch will definitely enjoy this album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*