Newsfeed

Soul Secret: The entire world and we’ll shine again…..

Soul Secret – Shine Again

Soul Secret to launch a special charity (Shine Again) track on the 20th of April through Bandcamp!

The COVID-19 virus is hitting the world hard and as everyone has seen, Italy was one of the countries that was struck the hardest. So it felt logical for Italian band Soul Secret to do something with the emotions they felt with these world changing events happening in their home country.

On the 20th of April 2020, Soul Secret will launch a brand new song entitled Shine Again which was written exclusively for this occasion. The band is also working on their new album right now, but this song is meant as a separate release. The bands’ guitarist and writer of this song, Frank Cavezza had the following to say about the songs’ topic:

 «…The song talks about the difficult times we’re going through, the new challenges we’re facing, the ones that nature has imposed on us. We’re suffering, as human beings, but if we focus on the positive, we can learn a lot from what’s happening to the entire world and we’ll shine again, being thankful and respecting what nature gave us…».

The song was recorded, produced and filmed in a record tempo from many different home studio’s bringing together a coherent whole that represents unity. The song’s audio and video are produced by Tom De Wit (TDW, Dreamwalkers Inc) who also does guest vocals on this track. The song will be mastered and finalized by Rich Hinks who is known for his work with Aeon Zen & Annihilator. The artwork for the song was made by Claudio Casaburi. The song will launch through bandcamp exclusively and all proceeds will go to charities that aid the fight against the COVID-19 virus worldwide. The old track What We`re All About from the debut album Babel that was released three years ago,

Soul Secret project started in 2004 when Antonio Vittozzi (guitars, 2004 – 2017) and Lucio Grilli (bass, 2004 – 2010) decided to create a new band. They called Antonio Mocerino (drums), Agostino Sorrentino (vocals, 2004 – 2006) and Giovanni Di Giorgio (keyboards, 2004 – 2006). In 2005 they recorded a home made demo called Never Care About Tomorrow that featured two songs: Eternal Lights and Inner War. Sixteeen years later the drummer Antonio Mocerino is only founder still playing in Soul Secret. The 2020 line-up: Claudio Casaburi with bass. Antonio Mocerino on drums, Luca Di Gennaro with keys and programming, Lino Di Pietrantonio with vocals and guitars and songwriting by Francesco Cavezza    .The track Check Mate from the album Closer To Daylight,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*